Cum știi că e timpul pentru un logo nou?

by | nov. 24, 2022

Identitatea vizuală reprezintă toate acele elemente grafice și vizuale care compun un brand (logo, imagini, fonturi, culori, design creativ) și care sunt gândite în așa fel încât să transmită mesaje despre misiunea, filosofia și valorile companiei.

Prin identitatea vizuală se creează o legătură emoțională între brand și audiență, iar aceasta îi va determina pe 57% dintre consumatori să cheltuie mai mult pentru un produs, doar pentru că mesajul perceput este pe placul lor.

 

Logo-ul este un element definitoriu pentru un brand. 

Mulți factori ce definesc logo-ul au un impact major asupra psihicului uman și în comportamentul de cumpărare al unui consumator. De aceea este esențial să știi când e timpul pentru o schimbare a logo-ului.

Culoarea, de exemplu, atrage atenția asupra acestuia cu până la 80% și pot transforma brandul, dându-i unicitate și memorabilitate.  

 

Logo-ul este mai important decât crezi

Da, logo-ul este mai mult decât un simbol al afacerii tale!

De ce? Pentru că el creează o primă impresie, atrage atenția, te diferențiază de competiție și atrage loialitatea celor cu care interacționezi. 

 

De ce să schimb ceva ce este deja cunoscut?

E probabil întrebarea cea mai frecvent adresată atunci când se discută despre refacerea unui logo. 

Nu de puține ori acest proces este privit cu teamă de către administratorii unei afaceri, pentru că atrage cu el schimbări în rândul materialelor de prezentare, a ambalajelor de produse, împreună cu o măsură de necunoscut despre cum va fi perceput  de către audiență.

Procesul de logo redesign nu este ceva ce trebuie privit cu superficialitate, iar ca agenție de marketing și design înțelegem chiar mai bine impactul pe care un logo nou îl poate avea asupra consumatorului unui brand. 

Statisticile spun că este important să evaluezi felul în care comunică brandul tău, implicit logo-ul, o dată la 3-5 ani, iar marile companii fac asta o dată la 10 ani. Chiar dacă nu există o regulă scrisă, cert este faptul că o schimbare de imagine  te va aduce în atenția audienței dorite.

Companiile trec prin procesul de reimprospatare a identității lor vizuale, fiind un proces firesc și natural, definit de regândirea strategiei de poziționare a brandului pe piața, de trenduri (tehnologie, design), dar și de comportamentul consumatorilor.  

 

Impactul pozitiv pe care un logo nou îl poate avea 

Chiar dacă la o primă impresie, un logo nou poate însemna timp și bani investiți, există argumente puternice și avantaje pe care un astfel de proces le oferă unei companii:

 

  • Oferă un aspect nou, fresh și redefinește imaginea unei companii 
  • Oferă un sentiment de îmbunătățire a serviciilor oferite
  • Elimină impresia negativă pe care logo-ul anterior ar fi putut-o crea
  • Poate crește numărul de potențiali consumatori datorită faptului că este în trend și comunică mai bine cu ei

 

Cum știi că ai nevoie de un logo redesign pentru afacerea ta?
Răspunde întrebărilor de mai jos:
  • Business-ul tău s-a modificat sau s-a extins?
  • Audiența ta s-a extins ?
  • Logo-ul actual este învechit sau a fost creat de un amator?
  • Nu este la fel de interesant ca al competiției
  • Este prea general sau clișeic

 

Ce înseamnă un logo redesign de success pentru marile companii

 

Conform articolului de AICI, îți prezentăm două dintre marile companii care s-au bucurat de un redesign de succes:

1. Coca-Cola – un brand vizionar

Coca-Cola e simbolul mondial al momentelor pline de bucurie și răcoritoare, petrecute în compania prietenilor. Personalități precum Marilyn Monroe, Elvis Presley, Clint Eastwood și Frank Sinatra au fost surprinși savurând o Coca-Cola. 

Însă poziția aceasta și-au câștigat-o  nu doar printr-un simplu logo sau ambalaj.

Coca-Cola este exemplul perfect despre cum să-ți construiești brandul pornind de la emoțiile consumatorilor. Strategia a adus compania la nivelul la care este astăzi și la brandul cel mai recunoscut din întreaga lume.

Privind la cele două modele de logo, cel din 2003 și cel de astăzi care a fost refăcut în 2007, diferențele sunt clare. În versiunea din 2003, Coca-Cola a adăugat elemente care atrag atenția și au subliniat gustul aprins și răcoritor al băuturii. 

Noul logo din 2007 a fost simplificat pentru a ține pasul cu tendințele actuale, dar încă suficient de familiar pentru a aduce un omagiu designului classic.

Când te uiți la schimbări, poți înțelege subtilitatea lor. Brandul a vrut să rămână recunoscut, dar a vrut ca redesign-ul să fie suficient de diferit pentru a avea un impact puternic.

Abordare curată și mai minimalist, folosind același font logo-ul din 2007 a avut mai mult spațiu de respirație în design, panglici mai simple și litere mai ușoare.

Logo-ul actual este cu siguranță povestea unui redesign de succes, care a adus schimbări vizibile, dar păstrează totuși elementele distinctive ale brandului și poate fi recunoscut în continuare de consumatori.  

 

2. Starbucks

Starbucks și-a centrat reproiectarea în jurul aniversării a 40 de ani de când prăjesc și servesc cea mai bună și calitativă cafea din lume.  

Schimbările au fost simple, dar eficiente, iar recunoașterea mărcii a rămas puternică prin modificări.

Vechea siglă avea semnul verbal care înconjoară sirena, iar acum, în noul logo, acest semn verbal a dispărut complet. Sirena în sine este ușor de recunoscut de la distanță și oamenii cunosc Starbucks după acea sirenă creativă – nu are nevoie de altă prezentare.

O altă schimbare majoră este în schema de culori care s-a schimbat complet. Acum, sirena este verde, iar fundalul este alb. Această decizie aliniază bine designul cu tendințele minimaliste actuale din industria designului.

 

Ce spun clienții noștri despre redesign?

Producătorul ZMURA, cunoscut pentru produsele destinate unui mic dejun sănătos,  este clientul care a decis că e timpul pentru o imagine nouă. Compania s-a dezvoltat, iar schimbările pozitive trebuiau celebrate!

“Odată cu extinderea business-ului ne-am dorit să îmbunătățim și imaginea brandului, pentru a face produsele noastre și mai ușor de recunoscut de către clienții de pretutindeni. Pentru aceasta am apelat la 𝗜𝗦𝗜𝗗𝗢𝗥𝗦, cărora nu putem decât să le mulțumim! Au fost alături de noi încă de la început, au înțeles perfect valorile și nevoile noastre și au reușit să construiască o imagine nouă și reprezentativă pentru 𝗭𝗠𝗨𝗥𝗔.

Laurențiu Culda, Fondator

Dacă prin argumentele de mai sus te-am convins că ai nevoie de o schimbare de look în ce privește imaginea pentru afacerea ta, vino la o discuție cu noi https://www.isidors.ro/contact/

Mobile Commerce în anul 2023

Mobile Commerce în anul 2023

Probabil te întrebi la ce se referă exact mobile commerce. Însă, înainte de a discuta despre asta, haide să începem cu începutul. Dacă ai un website de tip eCommerce, este mai important ca niciodată să oferi o experiență cât mai ușoară de cumpărare pentru utilizator....

Cât de des postezi pe social media?

Cât de des postezi pe social media?

Dacă nu produci conținut pentru social media, chiar acum, în secunda aceasta, concurența ta va fi cu un pas înainte! Deci, tu cât de des postezi pe social media?   Oare nu postez prea mult?                  Există posibilitatea ca postările tale să fie prea...

0 Comments

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *