Mobile Commerce în anul 2023

by | mart. 10, 2023

Probabil te întrebi la ce se referă exact mobile commerce. Însă, înainte de a discuta despre asta, haide să începem cu începutul.

Dacă ai un website de tip eCommerce, este mai important ca niciodată să oferi o experiență cât mai ușoară de cumpărare pentru utilizator. Interfața cu un design bine gândit, navigarea intuitivă și viteza de încărcare rapidă sunt aspecte ce construiesc această experiență și, de cele mai multe ori, ele determină dacă utilizatorul se va întoarce la tine sau nu.

 

Ce se schimbă în eCommerce?

Cel mai probabil, consumatorii de eCommerce vor interacționa cel mai mult cu un website și vor face cumpărături de pe telefonul mobil sau tableta personală, mai degrabă decât de pe un desktop.

Mai mult decât atât, statisticile arată că în ultimii ani trendul în materie de eCommerce este ascendent, cu un număr tot mai mare de consumatori care preferă să cumpere rapid și în siguranță de pe un dispozitiv mobil pe care îl pot lua oriunde cu ei și îl pot accesa în orice moment.

Având aceste informații în minte, poți să te gândești deja la opțiunile pe care le ai pentru a crea un context care să îndeplinească toate așteptările clienților tăi în privința experienței de cumpărare.

 

Ce este o aplicație mobilă

O aplicație mobilă este o aplicație software dezvoltată pentru a rula pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un telefon, o tabletă sau un ceas smart. Aceste aplicații pot rula pe sisteme de operare precum iOS sau Android și pot varia de la jocuri simple până la soluții complexe, în funcție de nevoile clientului.

Prin intermediul unei aplicații mobile, informațiile de care are nevoie consumatorul sunt accesibile în permanență, ceea ce face ca aplicația să fie mult mai convenabilă pentru acesta.

Ce este mobile commerce

În era digitală, aplicațiile mobile fac parte din viața de zi cu zi a oamenilor. Fie că vorbim de social media, divertisment sau afaceri, aplicațiile sunt vitale în modul de interacțiune cu tehnologia.

Datorită unui branding îmbunătățit și a personalizării pentru o interacțiune plăcută cu utilizatorul, aplicațiile mobile au devenit lideri pe piață. Peste jumătate din traficul de internet provine din aplicațiile mobile.

 

ce înseamnă mobile commerce

 

Această categorie de aplicații mobile îmbunătățește experiența de cumpărare a unui utilizator, ceea ce va genera o rată de conversie și venituri mai mari pentru deținătorul aplicației, pe lângă multe alte beneficii pe care ți le vom prezenta mai jos în acest articol. 

Conform ultimelor statistici, 79% din cei care dețin un mobil au făcut cumpărături online prin acest dispozitiv, iar numărul lor este în continuă creștere. 

 

mobile commerce în 2023

 

În anul 2023, este de așteptat ca mobile commerce să continue să se dezvolte și să devină un canal de vânzare tot mai important pentru companii. De aceea mai jos te lăsăm să descoperi tipurile de aplicații mobile pe care le putem construi pentru tine, împreună cu multe dintre avantajele pe care le poate oferi.

 

categorii de aplicații de tip mobile commerce

Mobile Shopping

Toți utilizatorii își doresc să poată avea libertatea de a alege în ce mod să facă o achiziție. Prezența omnichannel a unui brand este soluția pentru a o oferi această libertate consumatorilor. Dispozitivul mobil joacă un rol important în succesul cumpărăturilor de tip mobile commerce, iar aplicația mobilă reprezintă un pas important în această direcție.

Mobile Banking

Aplicații prin care Instituțiile financiare, în special băncile, folosesc atât SMS-uri, aplicații, cât și chatbot-uri pentru a trimite alerte și activități de cont.

Mobile Payments

Plata mobilă este o alternativă la canalele tradiționale de plăți, cum ar fi numerar, cec, carduri de credit etc. Aplicațiile de tip mobile payments facilitează aceste plăți și cumpărăturile prin aplicații.

 

 

Dacă se întâmplă să fii unul din cei 6.4 milioane de utilizatori de mobil (80% din populația globală), înțelegi faptul că rutina noastră zilnică depinde de această tehnologie. Telefonul mobil e prezent în permanență lângă fiecare dintre noi: verificăm email-ul, facem scrolling prin știrile zilnice, efectuăm video call-uri cu colegii în timpul orelor de muncă și petrecem timp pe social media înainte de culcare. Toate acestea au devenit noile noastre obiceiuri, iar majoritatea se desfășoară în aplicațiile mobile.

Mulți dintre utilizatori folosesc telefonul mobil pentru a economisi timp – plata comenzii de mâncare la domiciliu și shopping-ul online au devenit practici comune. Și aici intervine mobile commerce ajutând utilizatorii să facă aceste tranzacții online mult mai ușor.

 

Beneficiile mobile commerce

Customer experience îmbunătățit

Utilizatorul se poate autentifica în aplicație, poate salva produsele dorite și poate personaliza alte funcții ale aplicației în funcție de preferințe.

Acces la datele utilizatorilor

Mobile commerce îți oferă acces la datele utilizatorilor tăi. Informațiile despre un utilizator încep să fie stocate imediat ce acesta se conectează la aplicația mobilă. Deținătorul aplicației are acces la aceste informații în momentul când există o campanie sau doresc să trimită anumite mesaje personalizate utilizatorilor.

Oportunități de marketing

Prin faptul că creează o experiență mai bună pentru clienți, practic construiește un alt canal de marketing în care utilizarea aplicațiilor mobile poate fi făcută la maxim!

Profit

Profitul e întotdeauna un factor cheie în luarea unor decizii care țin de dezvoltarea businessului. În cazul aplicațiilor mobile pentru cumpărături, profitul este unul garantat.

 

Beneficii pentru business-ul tău

Ce spun statisticile ecommerce

Cu o creștere anuală de 12,4%, se așteaptă ca eCommerce-ul să continue în același trend până în anul 2024. Acest lucru este determinat de o combinație de progrese tehnologice, schimbarea comportamentului consumatorilor și impactul continuu al pandemiei de COVID-19.

Sursa: https://litslink.com/blog/m-commerce-stats-and-trends 

 

Dezvoltatori aplicații mobile

 

1. Planificăm împreună:

Stabilim obiectivele aplicației, identificăm publicul țintă și analizăm piața existentă. Decidem împreună platforma pe care aplicația va rula: iOS, Android sau ambele.

 

2. Concepem design-ul:

Creem designul aplicației: interfața utilizatorului și experiența utilizatorului, testăm variantele și decidem împreună varianta finală.

 

3. Dezvoltăm aplicația

În această etapă dezvoltăm codul aplicației, funcționalitățile, bazele de date și testăm utilitatea aplicației.

 

4. Testăm aplicația

Ne asigurăm că aplicația este funcțională și că nu există erori.

 

5. Lansăm aplicația

După etapa de testare, aplicația poate fi lansată în App Store sau Google Play. Clientul poate opta pentru promovarea aplicației în mediul online.

 

Stabilește chiar acum o întâlnire cu noi și vino să discutăm despre cum putem transforma afacerea ta într-o aplicație utilă pentru clienții tăi!

Contact